Mat från Mellanöstern

Mat från Mellanöstern bjuder på härliga dofter och spännande, kulinariska smakupplevelser – inte konstigt att fler och fler upptäcker mellanösternmat! Maträtter som till exempel falafel, hummus, tahini och baba ganoush är enkla att laga och smakar ljuvligt gott. Beställ ingredienser ur vårt stora sortiment och bjud in familj och vänner på en härlig måltid!

Bakal.se har ett varierat utbud och kan till exempel erbjuda bröd, halal kött, drycker, godis och hushållsvaror av olika slag. Vi älskar mat och vet hur viktigt det är med hög kvalitet. Hos oss hittar du därför endast produkter som vi själva tycker om.

Smakrik mat med många influenser

Mellanösternmat smakar mycket och det är inte ovanligt med ingredienser som till exempel olivolja, kikärtor, dadlar och sesamfrön. Om du tycker om maträtter med doft av kummin, mynta, muskot eller gurkmeja så är Mellanöstern mat definitivt något för dig!
Matkulturen i Mellanöstern har influenser från flera olika länder men främst från arabisk, iransk, israelisk, kurdisk och turkisk mattradition.  Det betyder att det finns en enorm variation på underbara maträtter att inspireras av.

Om du tycker om maträtter med doft av kummin, mynta, muskot eller gurkmeja så är mat från Mellanöstern definitivt något för dig!

Hälsosam, klimatsmart och varierad mat från Mellanöstern

Saknar du inspiration i din matlagning? Är du nyfiken på att pröva något nytt? Det finns naturligtvis många anledningar att pröva på mat från Mellanöstern!

Allt fler blir medvetna om hur viktigt det är att tänka på hälsan och att vara miljömedveten. Det är förmodligen därför som fler och fler väljer att bli vegetarianer eller att byta ut delar av sin kost mot gröna råvaror. Flera av de mest populära maträtterna från Mellanöstern är antingen helt vegetariska eller består till stor del av grönt. Utmärkta alternativ för dig som vill vara klimatsmart och hälsosam med andra ord!

Mellanöstern mat skapar även stora möjligheter till variation eftersom det är enkelt att byta ut olika ingredienser mot sådant som kanske redan finns där hemma.